Lunette
- sisältö | käyttö | miksi | kenelle | muu -
sopii naisille ikään ja kokoon katsomatta
 
Sama koko sopii kaikenikäisille sekä synnyttäneille että nuorille tytöille. Valmisteuksessa on kuitenkini myös pienempi Lunette-kuukautiskuppi, joka on tarkoitettu erityisesti nuorille tytöille ensimmäiseksi ns. harjoittelukuukautiskupiksi.

 

 

Kuukautiskuppia voi käyttää myös ennen ensimmäistä yhdyntää. Kannattaa huomioida, että kuukautiskuppi saattaa ensimmäisellä käyttökerralla rikkoa immenkalvon. Lunette-kuukautiskuppia voi käyttää myös kierukan sekä ehkäisyrenkaan kanssa, mutta kuppia ei tule käyttää synnytyksen jälkivuodossa, sillä silloin tulehdusriski on korkeampi. Ehkäisyrenkaan kanssa käytettäessä, asenna ensin ehkäisyrengas kohdunsuulle ja laita vasta tämän jälkeen kuukautiskuppi paikoilleen emättimeen.


Kuukautiskupin laittamista kannattaa harjoitella rauhassa, kupin asettamista voi myös helpottaa käyttämällä vesiliukoista liukastetta. Kupin käyttö ei välttämättä onnistu heti ensimmäisellä kerralla täydellisesti vaan saattaa vaatia useamman kokeilun onnistuakseen. Koska Lunette-kuukautiskuppi ei kuivata limakalvoja eikä muuta emättimen luonnollista kosteustasapainoa, voit harjoitella kupin käyttöä ja sopivuutta myös ilman kuukautisia. Tällöin kuukautiskuppi kannattaa kastella vedellä tai käyttää vesiliukoista liukastetta helpottaaksesi kupin sisäänlaittoa emättimeen. Suosittelemme kuitenkin ensimmäistä käyttökertaa kuukautisten aikana, jolloin emättimessä on kuitenkin luonnostaan enemmän liukastetta ja harjoittelu on monelle helpompaa.

Kuukautiskupin käytöstä ei kannata luopua ensimmäisen vastoinkäymisen tultua, onnistuminen saattaa vaatia muutaman harjoittelukerran.